Meny Stäng

Välkommen till Tönnånger

Tönnånger är en by som är vackert belägen vid Tönnångersjön, i de allra sydligaste delarna av Söderhamns kommun.

I Tönnånger finns det en liten idrottsanläggning dit alla som vill är välkomna. Här kan du spela tennis på en fin välskött plan, spela boule på en likaledes bra plan och testa att kasta yxa mot de markerade kubbarna.

Tennisbanan bokar du genom att sätta upp en gul lapp på den du önskar spela. Det kostar 60 kr/timme, men om man löser medlemskort betalar man 40 kr/timme. Gula lappar och medlemskort köper du hos

Maj-Lis Brunlöf070-286 76 33
Gunnar Persson070-376 27 98
Per-Anders Lingwall070-270 23 41

Vill du spela Boule kan du själv komma och spela. Varje onsdagskväll kl. 17.00 så brukar det finnas några på plats vid boulebanan och hjälpa dig tillrätta. Kanske förklara reglerna också. Ingen avgift.

Tönnångers yxkastare träffas vid sin stadion varje onsdagskväll kl. 18.00. Du får låna yxa för att testa sporten om du inte har en egen. Ingen avgift.

Storstenarna vid Långtjärnsmyren

Storstenarna vid Långtjärnsmyren öster om Tönnånger var från början ett flyttblock som spruckit i fem delar. Enligt regler från SGU är det uppmätt till 1 877 kbm, de väger 4 975 ton och är bland de största i Hälsingland!!

Kör genom byn förbi Brunlöfs mot Sotladhålet. Efter Sotladhålet tar man till höger och åker ca 1,2 km (ca 100 meter innan första avtagsvägen till vänster). Här finns en parkering på vänster sida i färdriktningen. Strax innan går en ”stig” över kullen.

Vita tygremsor på några träd visar vägen. Stenarna kan vara svåra att upptäcka så följ gärna markeringen.

Tjuv-Jons håla finns inte långt från de stora stenarna. Åk upp efter Långtjärnsvägen. På hygget på höger sida finns en liten kulle.
I den norra änden av hygget till höger om älgpasset är det en liten kulle. Uppe på den finns hålan. En stege i öppningen leder ner till hålan. 

 Tjuv-Jon var en mytomspunnen man som sägs ha gömt mycket av sitt stöldgods i trakten dit han tog sin tillflykt.

Idrottsanläggning

Tjuv-Jons håla

Storstenarna

Naturramp

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan accepterar du hanteringen av cookies.  Vår integritetspolicy