Meny Stäng

Holmsveden-Dagen 2020

Bygderunda och Detaljjakt sista lördagen i augusti!

Westerndagen flyttas fram för att förhoppningsvis kunna hållas nästa år. Men detta år, sista lördagen i augusti, blir det en aktivitetsdag för alla åldrar. Vi har ju en mycket vacker bygd och den vill vi med stolthet visa upp för andra. Bor man redan här, kanske man helt naturligt mest ser sin egen by och den 29 augusti kan det bli av att se även andras fantastiska vyer.

Dagen erbjuder två alternativ. Har du bil, cykel, mc eller annat fortskaffningsmedel väljer du Bygderundan. Då åker du till Holmsveden och hämtar karta och talong vid Jannes Fyndhörna intill torget. Sedan åker du/ni runt till olika byar där totalt 12 tipsfrågor sitter uppe, en fråga per stopp. Av de 12 frågorna måste du svara på minst 8 frågor för att få vara med i utlottningen av vinster. Talongen lämnar du i postlådan vid Jannes Fyndhörna. I flera byar kommer det att finnas en liten aktivitet intill frågan. Mera om detta får du veta den 29 augusti.

Vill du hellre promenera, finns Detaljjakten i Holmsveden. Då går du till Jannes Fyndhörna vid torget och får ett blad med bilder på detaljer i Holmsveden som du letar upp. Vid varje detalj som bilderna visar, finns en bokstav. Bokstäverna ska sedan bilda ett ord. Svarstalongen lämnas i postlådan vid Jannes Fyndhörna och du deltar då i utlottningen av vinster.

Deltagandet i Bygderundan eller Detaljjakten är gratis. Alla som lämnar in startkorten deltar i utlottning av vinsterna 500 kr, 300 kr, 200 kr, samma priser till båda ”grenarna”.

Tiden för Holmsveden-Dagen är kl.11.00 till kl.15.00. Det är den tid då aktiviteterna i byarna är bemannade. Kommer du igång efter lunch så sitter tipsfrågor och bokstäver vid detaljerna uppe till kl.18.00.

Följande kommer att ha öppet under Holmsveden-dagen!

Välkomna till Lyskvällen som avslutar Holmsveden-Dagen. Klockan 20.00 så tänder vi upp marschaller på bad och fiskebryggorna nedanför Lignells Mekaniska.

Lyskväll är en i Sverige relativt ny tradition för att ta farväl av sommaren. Den firas traditionellt den sista lördagskvällen i augusti och firas genom att man tänder eldar av olika slag vid strandkanten. Vid lyskvällarna är ofta hela strandlinjerna smyckade med ljus kring de större samhällena eller fritidsområdena i Hälsingland

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan accepterar du hanteringen av cookies.  Vår integritetspolicy