Kontakta oss

Kontakta oss

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website

6 Comments

 1. Pingback: Nytt år – nystart på holmsveden.se – Holmsvedenbygdens intresseförening

 2. artikel till Holmsveden_Nytt.

  DEBATT

  Vad vill intresseföreningen i Stråtjära och Holmsveden med sina tidningar? En tanke och fråga när jag jobbade med Allehandan men som aldrig fick något svar. Nu när jag läser Stråtjära Allehanda och Holmsveden-Nytt känns frågan aktuell. Hur kan det vara så omöjligt att samarbeta och ge ut EN gemensam tidning med en redaktion som jobbar fram ett bra innehåll?
  Gammalt trist bytänkande känns helt overkligt i min tankevärld. Det kanske finnas andra orsaker. Men vilka?
  Knappast ekonomin för ingen av tidningarna går med överskott vad jag vet. Tvärtom är det utgifter som skulle kunna förvandlas till inkomster vid ett samarbete. Som det är nu konkurrerar tidningarna om i stort sett samma annonsörer som innebär att annonsörerna får betala dubbelt. Vilka gagnar det?
  Vid ett samarbete skulle alla, föreningarna, annonsörerna och inte minst läsarna få en bättre tidning med mer redaktionellt innehåll. Tidningen skulle då kunna vara en kraft och en del i arbetet för utveckling. Men då krävs nytänkande.
  Det här frågan tycker jag borde vara så viktig för styrelsen i respektive förening och givetvis för medlemmarna, men vad jag vet har inte frågan varit uppe på dagordningen. Det har istället blivit en sak som respektive redaktion får sköta. Minst sagt en underlig ordning av ägarna och utgivarna av tidningarna. Det är där ansvaret ligger och därför är det min förhoppning att styrelsen, men även medlemmarna i föreningarna ger sin syn på saken i kommande nummer av tidningarna.

  Text: Anders R Östlund

 3. Hej Sven- Eric, kolla med den lokala http://www.dibis.se, tror en Ulla Bäckström i Holmsveden kan hjälpa eller lotsa dig rätt 070-252 99 76

  Om du vill frilansa gratis någon gång får du gärna skriva en berättelse om dom gånger du åker förbi byn och undrar över allt som sker där ute. Vi ska starta en ny hemsida som tar upp hela Skogssocken och försöka få storstadsborna att flytta hit, då kan det vara bra med en Uppsalabos tankar. MVH Urika Hedlund, ordförande i Stråtjära/Holmsveden Hem & Skola för en levande landsbygd, inte minst för er som passerar.

 4. Hej!
  Jag är frilansjournalist efter ett ”helt liv” som anställd journalist. Någon gång per år åker jag väg 272, Tidernas väg, på resa till eller från min sambos släktingar i Östersund eller på inköpsresa i bl a Hälsingland (vi har en butik och säljer begagnade saker).
  Varje gång vi kommer till Holmsveden känner jag lust att ta reda på mer om orten: hur många bor där, vad lever de av, finns/fanns industrier eller andra verksamheter som ger/gav sysselsättning åt invånarna och hur kommer det sig att ni har vilda-västern-tema på de årliga sammankomsterna med mera?
  Jag har läst en del om orten på Wikipedia, men det finns säkert mer att berätta. Därför undrar jag om det finns något lokalt arkiv, helst digitalt och åtkomligt på nätet, om livet i Holmsveden. Eller kanske rent av om det finns någon minnesgod person som gärna skriver ned lite historik i ett mail till mig.
  Hälsningar
  Sven-Eric Bergström
  Uppsala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.